Verzorgende IG Thuiszorg Venlo

Wij zoeken VIG’ers

Wij zijn op zoek naar flexibele zorgprofessionals met het diploma Verzorgende IG. Wil jij graag flexibel werken, de tijd hebben voor de cliënten, veel ervaring opdoen en werken in diverse doelgroepen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je over de mogelijkheden! Het aantal uren is bespreekbaar.

Zorg Plaza is opzoek naar leden voor de cliëntenraad!

Op dit moment zijn wij bezig met het oprichten van de cliëntenraad, hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste leden. Maak jij je graag sterk voor de gemeenschappelijke belangen van patiënten? Dan bieden wij jou nu de kans om toe te treden tot de Cliëntenraad van Zorg Plaza.

De cliëntenraad voert haar taken uit conform de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (WMZC). Een van de taken van de cliëntenraad is het gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei zaken die met de zorgverlening en de organisatie van de thuiszorg te maken hebben, voorbeelden hiervan zijn de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van cliënten en patiënten. Op deze manier denkt en praat de cliëntenraad mee over voor jou belangrijke zaken.

Heb jij belangstelling om toe te treden tot de cliëntenraad van Zorg Plaza? Meld je dan nu aan!
clientenraad@zorg-plaza.nl

Bewaargids 2021 Stichting Senioren Ontmoeten en Bewegen (S.O.B.) Venlo

U kunt ons vinden in de bewaargids van Stichting Senioren Ontmoeten en Bewegen (S.O.B.) Venlo (blz. 26) 😉

Een bewaargids met nuttige informatie voor senioren in de hele gemeente Venlo. Steeds meer informatie wordt alleen via de computer beschikbaar gesteld. Dat is zeker handig en altijd bij de tijd. Maar veel senioren hebben geen computer en worden steeds meer verstoken van nuttige en noodzakelijke informatie op papier.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg bieden aanvullende hulp aan mensen die ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving te willen sterven. U bent misschien zelf ziek, of u zorgt voor een terminaal zieke partner, ouder of kind. U beseft dat er een periode is aangebroken van zorg en afscheid nemen. Een periode die soms moeilijk en emotioneel zwaar kan zijn en waarbij u wellicht extra hulp kunt gebruiken.

Hulp inschakelen van vrijwilligers
Vrijwillige palliatieve terminale zorg is mogelijk bij de cliënt thuis, maar ook in zorginstellingen. De goed opgeleide vrijwilligers bieden ondersteuning. Ze verrichten geen medische handelingen, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden zelf doen of vervangen de mantelzorg. Zoals hulp bij persoonlijke verzorging, voorlezen of waken. Zo krijgen de naasten de gelegenheid even rust te nemen, een boodschap te doen of ’s nachts rustig te slapen. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Kijk voor meer informatie op: www.vptzvenlo.nl