Bewaargids 2021 Stichting Senioren Ontmoeten en Bewegen (S.O.B.) Venlo

U kunt ons vinden in de bewaargids van Stichting Senioren Ontmoeten en Bewegen (S.O.B.) Venlo (blz. 26) 😉

Een bewaargids met nuttige informatie voor senioren in de hele gemeente Venlo. Steeds meer informatie wordt alleen via de computer beschikbaar gesteld. Dat is zeker handig en altijd bij de tijd. Maar veel senioren hebben geen computer en worden steeds meer verstoken van nuttige en noodzakelijke informatie op papier.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Venlo

De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg bieden aanvullende hulp aan mensen die ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving te willen sterven. U bent misschien zelf ziek, of u zorgt voor een terminaal zieke partner, ouder of kind. U beseft dat er een periode is aangebroken van zorg en afscheid nemen. Een periode die soms moeilijk en emotioneel zwaar kan zijn en waarbij u wellicht extra hulp kunt gebruiken.

Hulp inschakelen van vrijwilligers
Vrijwillige palliatieve terminale zorg is mogelijk bij de cliënt thuis, maar ook in zorginstellingen. De goed opgeleide vrijwilligers bieden ondersteuning. Ze verrichten geen medische handelingen, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden zelf doen of vervangen de mantelzorg. Zoals hulp bij persoonlijke verzorging, voorlezen of waken. Zo krijgen de naasten de gelegenheid even rust te nemen, een boodschap te doen of ’s nachts rustig te slapen. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.

Kijk voor meer informatie op: www.vptzvenlo.nl

Het Coronavirus

Op dit moment is het Corona-virus veel in het nieuws. Mogelijk heb je naar aanleiding daarvan vragen of maak je je zorgen. Hieronder staan de antwoorden op vragen die wij momenteel veel krijgen. Voor algemene informatie over Corona verwijzen we je door naar de website van RIVM.

www.rivm.nl/coronavirus

Moet ik naar de dokter? App

Heb je ergens last van en overweeg je een bezoek aan de huisarts? Of wil je snel je symptomen kunnen checken, ook ’s avonds en in het weekend? Vul in de app ‘Moet ik naar de dokter?’ in wat je klachten zijn en krijg meteen betrouwbare tips en advies.

Meer info: www.moetiknaardedokter.nl